19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Τυρνάβου

19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Τυρνάβου

16-19 Δεκεμβρίου 2022

Το 19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο. Το φεστιβάλ εντάσσεται στο 19ο Φεστιβάλ Μουσικής το οποίο ξεκίνησε με τη συναυλία “Τα Σμυρνέικα Τραγούδια” με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, της χορωδίας του συλλόγου και της Φιλαρμονικής του Δήμου. Συνεχίστηκε με την ημερίδα “Η μουσική ως μέσο έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία” και ολοκληρώθηκε με το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Στο 19ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Τυρνάβου συμμετείχαν:

  • Χορωδία “Cantabile” από τη Μολδαβία Διεύθυνση: Elena Marian
  • Χορωδία “Belcanto” από τη Μολδαβία  Διεύθυνση: Ludmila Samarin
  • Χορωδία “Ορεστίς” από το Άργος Ορεστικό Διεύθυνση: Παρασκευή Παλαπαΐδου
  • Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης
  • Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε χορωδιακό εργαστήρι με τη συμμετοχή όλων των χορωδών και των μαέστρων. Στο εργαστήρι οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία αφενός να δουλέψουν από κοινού πάνω στα ίδια τραγούδια αλλά κυρίως να “μιλήσουν” όλοι μαζί τη γλώσσα της μουσικής η οποία δε γνωρίζει σύνορα και φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους.

Στη συναυλία του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022 οι χορωδίες ξεσήκωσαν το κοινό στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε το φινάλε όπου όλοι οι χορωδοί (περισσότερο από 150 άτομα) απέδωσαν επί σκηνής 3 κοινά τραγούδια (ένα ελληνικό, ένα μολδαβικό και ένα του Διεθνούς Ρεπερτορίου). Συγκεκριμένα, οι χορωδοί απέδωσαν τα τραγούδια:

  • Ave Verum Corpus W.A. Mozart
  • Zumba-za-za Μολδαβικό τραγούδι
  • Χριστούγεννα στην Ελλάδα σε εναρμ. Στέφανου Ευθυμιάδη

Παράλληλα οι χορωδοί κατά την παραμονή τους στην περιοχή είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον παλμό της χριστουγεννιάτικης Λάρισας αλλά και να επισκεφτούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλίας όπως τα Μετέωρα.

Μια γεύση από τη συναυλία όπως καταγράφηκε από το φακό του χορηγού επικοινωνίας του φεστιβάλ Tirnavos Press

Photos
Λεπτομέρειες

Μετάβαση στο περιεχόμενο