Ακύρωση 10ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Ακύρωση 10ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Ακύρωση 10ου  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

8-10 Μαϊου 2020

Θεσσαλονίκη

Επόμενο φεστιβάλ : 7-10 Μαϊου 2021

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΚΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με ιδιαίτερη λύπη και με αίσθημα υψηλής ευθύνης η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών μιούζικαλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει τη ματαίωση του φετινού φεστιβάλ.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ έλαβε υπόψη τη δύσκολη αυτή απόφαση βάσει της παρούσας κατάστασης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε σχέση με τον ιό Covid-19. Κατά τη λήψη της απόφασης εξέτασε τις κατευθυντήριες γραμμές των κρατών καθώς και τις επικίνδυνες συνέπειες που ενδεχομένως να υπάρξουν για τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

Η οργανωτική επιτροπή αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει το σχεδιασμό όλων των χορωδιών, που εργάστηκαν για μήνες προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Έλαβε, επίσης, υπόψη τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η ματαίωση για τις χορωδίες, που θα ταξίδευαν από διάφορες χώρες του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό φεστιβάλ ήταν -από άποψη συμμετοχών- το μεγαλύτερο που διοργανώθηκε ως τώρα, στα 10 χρόνια του φεστιβάλ.

Η ματαίωση του φεστιβάλ θα έχει επίπτωση στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης μας. Η ασφάλεια, όμως, των χορωδών, των θεατών και των προσκεκλημένων του φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούν για μας προτεραιότητα!

Ελπίζουμε ότι η φετινή χρονιά θα ξεχαστεί γρήγορα!

Περιμένουμε να συναντηθούμε πάλι 7-9 Μαΐου 2021, στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ χορωδιών μιούζιακαλ, το Φεστιβάλ της χαράς!

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Χορωδία “Κοραής”

 

Επιλέξτε κατηγορία
Αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο