Λύσεις τεχνολογίας για μη κερδοσκοπικούς φορείς

Λύσεις τεχνολογίας για μη κερδοσκοπικούς φορείς

Λύσεις τεχνολογίας για μη κερδοσκοπικούς φορείς

Οι εταιρείς τεχνολογίας υποστηρίζουν το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Εταιρείες όπως η google προσφέρουν λύσεις τεχνολογίας με έκπτωσή ή και δωρεάν σε συλλόγους και Αστικές μη Κερδοσκοπικές εταιρείες. Έτσι οι εταιρείες υποστηρίζουν το κοινωφελές έργο και οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ψηφιακή τους εικόνα και να προωθήσουν τις δράσεις τους. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις λύσεις τεχνολογίας που είναι προσβάσιμες από φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Techsoup www.techsoup.org

Το Techsoup είναι ένας Παγκόσμιος Οργανισμός με σκοπό να προσφέρει τεχνολογικές λύσεις και πόρους σε φορείς με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δίνει έτσι την ευκαιρία στους φορείς αυτούς να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να πολλαπλασιάσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεων τους. Για την Ελλάδα και την Κύπρο η διαχείριση του Techsoup γίνεται από το Impact Hub Αthens  athens.impacthub.net Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στη σελίδα www.techsoup.org και μετά από πιστοποίηση του φορέα σας (με αποστολή εγγράφων) να επωφεληθείτε των προνομίων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα δημοφιλή προγράμματα τα οποία παρέχονται δωρεάν ή με σημαντικές εκπτώσεις:

  • Υπηρεσίες google
  • Office από 39$
  • Antivirus από 10$
  • Zoom από 65$ για το pro πακέτο
  • Skype for business από 11$
  • Asana Premium 73$ (χρήσιμο για διαχείριση έργου, ομαδικές εργασίες αλλά και προσωπικές σημειώσεις. Υπάρχει και δωρεάν έκδοση για όλους αλλά με λιγότερες δυνατότητες)
  • και πάνω από 250 άλλα προγράμματα και εφαρμογές
  • Σεμινάρια τεχνολικής εκπαίδευσης

 

Google  www.google.com/nonprofits

Ειδικότερα η google παρέχει τις παρακάτω ευκαιρίες για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (αφού προηγηθεί πιστοποίηση μέσω της techsoup)

  •  Δωρεάν πακέτο Gsuite που παρέχει μεταξύ άλλων
    • 30GB χώρο αποθήκευσης σε cloud
    • Επαγγελματική διεύθυνση email του τύπου info@myorganisation.gr
    • Τηλεδιάσκεψη στο google meet  για μέχρι 100 άτομα

Παράλληλα υπάρχουν συνδρομές με 4$ και 8$ δολάρια το μήνα που προσφέρουν χώρο αποθήκευσης σε cloud μέχρι 1 Τ, μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερα άτομα σε τηλεδιασκέψεις και άλλες παροχές.

  • Youtube

Το Youtube ούτως ή άλλως παρέχει για όλους πολλές δυνατότητες δωρεάν. Ωστόσο, για μη κερδοσκοπικές φορείς προσφέρει μεταξύ άλλων επιπλέον εργαλεία επεξεργασίας βίντεο και μαθήματα για δημιουργία βίντεο που δημιουργούν αντίκτυπο στην κοινότητα.

  • Χάρτες

Δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετήσετε το σύλλογο ή τον οργανισμό σας στο χάρτη και να οπτικοποιήσετε τη δράση σας

  • Χορηγία για διαφήμιση

Δίνει τη δυνατότητα διαφήμισης στο google (adwords) αξίας μέχρι 10.000$ το μήνα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προβάλετε το φορέα και τις δράσεις του. Η χορηγία δίνεται μετά από αξιολόγηση και αφορά αποκλειστικά παροχή σε είδος και όχι χρηματικό ποσό.

 

Canva www.canva.com (Γραφιστικές λύσεις)

To Canva είναι γραφιστικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εύκολα αναρτήσεις στο facebook, ιστορίες στο instagram, αφίσες, προσκλήσεις, κάρτες, παρουσιάσεις και πολλά άλλα. Δίνει αρκετές δυνατότητες και στη δωρεάν έκδοσή του για όλους. Ωστόσο με την εγγραφή στο Canva for non profits μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε επιπλέον χαρακτήριστικά όπως επιπλέον φωτογραφίες, πρότυπα σχεδίασης, χρήση του λογοτύπου σας, προγραμματισμό περιεχομένου κτλ

Γενικά πολλά προγράμματα και εφαρμογές δίνουν είτε σημαντική έκπτωση είτε τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Μπορείτε να αναζητάτε αυτή τη δυνατότητα στις πληροφορίες της ιστοσελίδας τους, στον τιμοκατάλογο ή και μετά από επικοινωνία μαζί τους.

Επιλέξτε κατηγορία
Αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο