Πυλαιώτικα 2021

Πυλαιώτικα 18-20 Ιουλίου 2021

Πυλαιώτικα 2021

18-20 Ιουλίου 2021

Ένα άλμα στο παρελθόν με μία σειρά από μουσικοθεατρικά και παραδοσιακά δρώμενα επιχείρησε φέτος ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη.  Οι   τριήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις “Πυλαιώτικα 2021”  πραγματοποιήθηκαν στην Πυλαίατην Κυριακή 18, Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουλίου 2022. Οι πολιτιστικές δράσεις έλαβαν χώρα παράλληλα με τον καθιερωμένο εορτασμό του πολιούχου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών , πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της Πυλαίας θεατρικές δράσεις  δρόμου-happenings. Σε αυτές συμμετείχαν τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι με μουσικούς και χορευτές . Οι δράσεις, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Καπέλιου διέθεταν το στοιχείο της έκπληξης και  έγιναν σε ανύποπτο χρόνο μεταφέροντας με την ερμηνεία τους τους περαστικούς πίσω στο παρελθόν.

Λόγω της συνεχιζόμενης Πανδημείας, οι εκδηλώσεις προσαρμόστηκαν στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και κοντά στην τοπική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα  οι δράσεις ένωσαν το χθες με το σήμερα. Έδωσαν, έτσι, παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στα δρώμενα.
Τα Πυλαιώτικα 2021 έκλεισαν με τις Γαλανόλευκες και τους χορευτές ,τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.
Photos
Πυλαιώτικα 18-20 Ιουλίου 2021
Πυλαιώτικα
Πυλαιώτικα
Πυλαιώτικα
Λεπτομέρειες

Μετάβαση στο περιεχόμενο